Vallfärdsplatsen vid Vätterns strand

Parkering

Parkering

Parkering för bil och buss
Oavsett om du tar dig till Vadstena Slott med bil eller buss så finns parkeringarna mycket nära slottet. Vi har inte en enda stor enhetlig parkering, de ligger lite utspridda kring hamnparken men har ändå närheten till slottet.

Inom Vadstena Kommun är det gratis att parkera. Inom kommunen används P – skiva på de parkeringsplatser där det står angivet.  P-skivan underlättar för bilister att hålla koll på tidsangivelserna som gäller för respektive parkeringsplats.

P-skivor finns att hämta gratis på Turistbyrån vid Rödtornet, kommunhuset, Posten, vissa affärer, hotell och restauranger. På Rådhustorget finns även en liten postlåda vid parkeringen där man kan hämta p-skiva. Även här inne på slottet har vi ett mindre antal.

Handikapp – parkering finns på ett par platser i stan, när det gäller besök till slottet finns det 1 plats som ligger nära. Fler handikapp-platser finns upp mot stan bland annat.

Bussparkering
Finns i närheten av slottets östra vall, p-skiva behövs inte.

För karta över parkeringsplatserna invid slottet samt för en fullständig förteckning över parkeringsmöjligheter inom hela staden klicka på länken till höger på denna sida.

 
Aktuella öppettider

Slottsmuseum

Landsarkivet i Vadstena

Riksarkivet

Guidningar

Vi erbjuder guidade visningar av slottet för förbokade grupper året runt och för enskilda besökare under slottets öppettider.

Utställningar

Från spetskonst och operakostymer till hårt smide och ett antal stora konstutställningar med välkända konstnärer.

Konferens & fest

Viktiga möten, kungliga bröllop och storslagna fester har ekat här hos oss på Vadstena Slott sedan 1500-talet. Välkommen du också!

Translate »