Om Klostermuseum

Birgittastiftelsen

Museet drivs av den ideella föreningen Birgittastiftelsen. Medlemmarna finns över hela Sverige och även utomlands. Birgittastiftelsen ska verka för att sprida kunskap om Birgittas liv och gärning och vårda byggnaderna i Klosterområdet. Förutom att driva museet har Birgittastiftelsen ett bibliotek Biblioteca Birgittina och stöder och tillgängliggör forskning t.ex. genom att varje år dela ut Birgittapriset till en välrenommerad Birgittaforskare.

Mer om Birgittastiftelsen på: birgittastiftelsen.se

Nätverk

Museet och Birgittastiftelsen ingår i flera nätverk:

Sveriges museer
Societas Birgitta Europa – nätverk för orter med birgittinerkloster
Nätverk för svenska medeltids museer
Östgöta museichefkollegium
Dessutom forskarnätverk.

Finansiering

Museet finansieras i huvudsak via besöksintäkter, sökta fondmedel och donationer och även av en mindre summa offentliga bidrag.

Aktuell forskning

Klosterbyggnaderna, Birgitta och Birgittinerorden är föremål för intresse från forskare från stora delar av världen. Just nu pågar forskningsprojekt kring

Byggnaderna.
Tegel.