För barn på Klostermuseum

Gör ett radband

Här kan du sätta dig ned och trä ett radband...

I museet anordnas regelbundet evenemang som är lämpliga för barn.

Riddartiden och Kungapalatset

Guidad tur som vänder sig till familjer med barn. Följ med på en tidsresa från tidig medeltid till idag. I den övergripande visningen berättas om det kungapalats som Birger Jarl eller hans son kung Valdemar lät bygga i mitten av 1200-talet. Ett palats som omgärdades av vackra trädgårdar, fantasieggande riddarspel och politiska möten. Här undervisade Birgitta Birgersdotter drottning Blanka i svensk kultur. Palatset förvandlades till kloster och därefter till krigsmanshus, hospital och är nu Klostermuseum. Det är sagolika händelser som utspelat sig här med många inslag av internationella kontakter. Se under Dagliga guidningar vilka dagar guidningen ges.

Nunnegåta

En klurig uppgift för hela familjen. I museet övervåning gömmer sig åtta kort med bild på Birgitta och nu gäller det att hitta dem och lösa gåtan.

Medeltida lekar/spel

Utmana någon till lekar som man lekte för många hundra år sedan. Det är både lekar/spel inomhus och utomhus.

Barnaktiviteter med Östergötlands museum

Varje torsdag under juli och de två första torsdagarna i augusti mellan klockan 12 och 15 kommer pedagoger från Östergötlands museum att leda aktiviteter på Klostermuseet. Aktiviteternas teman kommer att läggas ut framöver.

För barn i Vadstena

I Vadstena slott anordnas många aktiviteter för barn under året. Se https://vadstenaslott.com