Hitta hit / Parkering

Hitta hit

Museet är i ett kungapalats i tegel från år 1260. Det ligger bakom Klosterkyrkans norra långsida. När du kommer ut från Klosterkyrkan går du till vänster och rundar kyrkans hörn. Du kommer då till den så kallade Gräsgården som ligger framför kungapalatset, som på 1400-talets början blev Sancta Birgitta Kloster, och som nu är museum. Sök position på Google map: Sancta Birgitta Klostermuseum

Bil/buss/cykel

Från Motala och Ödeshög: väg 919 (tidigare Rv50).
 Från Mjölby/Skänninge väg 206.
 Sväng in på Skänningegatan. Följ skyltning mot Klosterområde och Sancta Birgitta Klostermuseum.

Bil: Rödtornet, längs Lastköpingsgatan, Örtagården och Stora Torget (se karta).
Handikapparkering: Vid museets östra gavel (ej skyltad, se karta).

Buss: Längst Lastköpingsgatan och bakom museet vid Folkhögskolan (se karta).

Cykel: Vid museets östra gavel (vid handikapparkering, se karta).

Till fots

Flera pilgrimsleder landar i Vadstena t.ex. från Alvastra och Linköping, se www.pilgrimscentrum.se för kartor och info.
 Eller väg som bil/cykel.

Kollektivtrafik

Tåg: till Skänninge via Linköping, Mjölby och Motala därifrån buss, se nedan.

Expressbuss: Blåklintsbuss från Stockholm och Göteborg.

Buss: Skänninge buss 661, Motala buss 612 eller 613
Hållplats Vadstena Brandstation, gå Skänningegatan, följ skyltning mot Klosterområde.
Hållplats Vadstena station. Gå ner mot Vätterstranden och följ strandpromenaden mot Klosterområdet.

Sök fram din resa här
Aktuella öppettider