Vallfärdsplatsen vid Vätterns strand

Kalendarium

Aktiviteter på Sancta Birgitta Klostermuseum 2023

September

Öppettider tors-sön kl. 11-17 under perioden 31 aug – 8 okt. Öppet för gruppbokningar även utanför öppettiderna.

Temaguidningar kl. 12.00 & 15.00 alla öppna dagar. Föranmälan till museet eller förköp via Salver. Se Dagliga guidningar för mer info och bokningslänkar.

Tors 21 sep kl. 18.00: Ikonmeditation med Rurik Bladh
Njut av en traditionell visuell meditation i Kapitelsalen under ledning av ikonmålaren Rurik Bladh! Kvällen börjar med att Rurik berättar om ikoner och förhållningssättet till dem, hur de kan vara en del av det dagliga livet och meditationen. Därefter ges en instruktion och gemensam meditation. Kvällen avslutas med samtal om upplevelserna. Beräknad tid ca 1 timme. Pris 80 kr. Evenemanget ges i samband med Ganga och Ruriks konstutställning på museet 8 sep – 8 okt 2023. Förbokning kan göras via: Salver.

Konstutställning 8 sep – 8 okt: Ganga & Rurik
Till Vadstena konstrunda 8-10 sep och under följande månad har vi glädjen att få presentera fantasieggande konst av Vadstenakonstnärerna Ganga Roslin Bladh och Rurik Bladh! Allt från lekfull, intuitiv och berättande, natur- och livsnära konst till andlig konst, ikonmåleri och bruksföremål i en salig och stämningsfull blandning. Kom, njut och kanske köp med dig något av Ganga och Ruriks verk!

Translate »