Aktiviteter på Sancta Birgitta Klostermuseum 2023

Klicka på månadens namn för att läsa mer. Med reservation för ändringar.

Januari 2023

– Museet öppet kl. 11-17 i trettonhelgen 5-7 jan samt lördagar fr.o.m. 16 jan. I övrigt öppet för gruppbokningar.

– Temaguidningar vanligtvis på öppna dagar kl. 12.00 & 15.00 (med undantag). Förköp kan göras via Salver.

– ”Minns att jag levat – om gravmonument och minnesmärken på våra begravningsplatser”. Tillfällig utställning på Sancta Birgitta Klostermuseum 19 nov 2022 – 13 mars 2023. Vad kan gravar berätta om traditioner, trender och synsätt? Vad döljer sig bakom gravvårdarnas namn och symboler? Hur speglas tro, religion och världsbild i dagens gravskick och minnesmärken? Vandringsutställning inlånad från Upplandsmuseet.

Februari 2023

– Lör 4 feb kl. 12.30: Guidning bland Klosterkyrkans gravminnen. I samarbete med Klosterkyrkans Vänner ges en unik rundvandring bland kyrkans många spännande historiska gravar från olika århundraden. En salig blandning av förfäder: grymma fogdar, pirater, kungligheter, sjörövare och tre små gummor. Guidningen startar i museets entré. Pris: 130 kr/vuxen, 90 kr/ungdom (8-17 år) inkl. entré till museet hela lördag 4 feb under öppettiderna 11-17. Guidningen är en del av temat kring museets aktuella utställning ”Minns att jag levat”. Föranmälan till museet eller förköp via Salver: https://salver.se/app/event/911.

– Lör 4 feb kl. 15.00: Gravstenarnas budskap – föreläsning i dormitoriet. Arkitekten Per Rydberg berättar om gravskick under olika tider och hur gravstenar och andra gravmonument utformats enligt sin tids föreställningar och ideal. Pris: 130 kr/vuxen, 90 kr/ungdom (8-17 år) inkl. entré till museet hela lördag 4 feb under öppettiderna kl. 11-17. Föreläsningen hålls i samband med museets aktuella utställning ”Minns att jag levat”. Föranmälan till museet eller förköp via Salver: https://salver.se/app/event/907.

– Museet öppet kl. 11-17 lördagar samt under sportlovet 18-25 feb. I övrigt öppet för gruppbokningar.

– Temaguidningar vanligtvis öppna dagar kl. 12.00 & 15.00 (med undantag). Förköp kan göras via Salver.