Kalendariet är preliminärt och kan ändras beroende på samhällsläget.

JULI

Klostermuseum öppet dagligen kl. 11-17. Temaguidningar kl. 12 & 15

17 jun – 9 aug   Konstutställning på Klostermuseum: Inger Hasselgren, ur ”Episoder”

6 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

7 juli     kl. 11: Birgitta träder fram – Ingegerd Lindaräng läser Uppenbarelserna på Gräsgården (Pilgrimssommar)

10 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

11 juli     kl. 11: Birgitta träder fram – Ingegerd Lindaräng läser Uppenbarelserna på Gräsgården (Pilgrimssommar)

13 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

14 juli     kl. 11: Birgitta träder fram – Ingegerd Lindaräng läser Uppenbarelserna på Gräsgården (Pilgrimssommar)

14 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

14 juli     kl. 17.15: Ebba Witt-Brattström föreläser på Klostermuseum om ”Birgitta som feminist och profet”. Föranmälan, 120 kr.

17 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

18 juli     kl. 11: Birgitta träder fram – Ingegerd Lindaräng läser Uppenbarelserna på Gräsgården (Pilgrimssommar)

18-19 juli  Hantverksmarknad på Klostermuseum och Vadstena slott

20 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

21 juli     kl. 11: Birgitta träder fram – Ingegerd Lindaräng läser Uppenbarelserna på Gräsgården (Pilgrimssommar)

21 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

23 juli     Birgittas himmelska födelsedag

24 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

25 juli     kl. 11: Birgitta träder fram – Ingegerd Lindaräng läser Uppenbarelserna på Gräsgården (Pilgrimssommar)

27 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

28 juli     kl. 11: Birgitta träder fram – Ingegerd Lindaräng läser Uppenbarelserna på Gräsgården (Pilgrimssommar)

28 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

28 juli     kl. 20: Konsert med Vadstena-Akademien, Dormitoriet

30 juli     Visa mig vägen – musikdrama i Klosterkyrkan

31 juli     kl. 11: Vallfartsmålet Vadstena – guidning i klosterområdet. Start Klostermuseum. 130 kr, inträde ingår (Pilgrimssommar)

31 juli     Visa mig vägen – musikdrama i Klosterkyrkan

AUGUSTI

Klostermuseum öppet dagligen t.o.m. sön 16 aug, därefter tors-sön kl. 11-17. Temaguidningar kl. 12 & 15

15 aug – 31 okt   Konstutställning på Klostermuseum: Ingrid Schöön Holmberg

1 aug   Visa mig vägen – musikdrama i Klosterkyrkan

2 aug   Visa mig vägen – musikdrama i Klosterkyrkan

4 aug   Vadstena-Akademien – konsert i Klosterkyrkan

13-16 aug    Akademiskt symposium, International Birgittine Conference

15 aug     kl. 17.30: Föreläsning – Karin Strinnholm sjunger sin forskning

15 aug     Konsert i Klosterkyrkan      kl 17

OKTOBER

9-10 okt Birgittadagen, seminariedag på temat ”Kända och okända medeltida östgötar”. Birgittastiftelsens 100-årsjubileum. På Birgittastiftelsens styrelsemöte den 30 mars beslutades att flytta jubileumsfirandet till den 9 och 10 oktober. Samhällsläget kommer att följas och detta datum kan ändras.