Vallfärdsplatsen vid Vätterns strand

Konferens

och fest på Vadstena Slott
Herreköket och Borgstugan på

Vadstena Slott

Herreköket är en stämningsfull lokal som lämpar sig väl för konferenser och middagar för den som vill bjuda sin grupp på en miljö utöver det vanliga.

Plats för 150 personer. Intilliggande ytor med plats för serveringspersonalens matförberedelser, intilliggande toaletter, garderobsmöjligheter finns. Rikligt med eluttag.

Mer information

Herreköket i kombination med Borgstugan passar särskilt bra till bröllopsfest eller till annan högtid. Duka till middag i Herreköket som har ett vackert tegelgolv och grova bjälkar i taket, djupa fönstersmygar med sittbänkar och tydliga spår från 1500-talet då lokalen tjänade som kök. I intilliggande Borgstugan kan till exempel fördrinken serveras och dansen snurra på utan att man behöver röja undan möblemang. Här finns alla förutsättningar för ett lyckat arrangemang!

Stora Rikssalen

På slottets fjärde och översta våning ligger Stora Rikssalen som färdigställdes 1620. Stora Rikssalen byggdes för riksmöten och kungliga festligheter och är slottets största sal.

Rikssalen är en rymligtoch ljus lokal med högt i tak och magnifik utsikt. I alla salens fönstersmygar finns även autentiska väggmålningar föreställandes krigare vilka påminner besökare om slottet långa historia.
Lokalen når man via hiss eller genom ett pampigt trapphus. I direkt anslutning till Rikssalen finns beredningskök, toaletter och anslutande rum för till exempel loger eller uppläggning av mat.

Storlek: 570 m², varav 380 m² utgör stora Rikssalen. Plats för 250 middagsgäster. 190 m² utgör biytor med beredningskök, toaletter, garderober och ytor lämpliga för till exempel loger.
Entréer: Två stycken som båda utgår från borggården.
Ström: 2×32 ampere.

Utställning
Perfekt för mindre grupper

Slottsgalleriet

Galleriet är ett bra alternativ för den mindre konferensgruppen. Med stora fönster som insuper härligt ljus och vacker utsikt över Vättern är lokalen en klar inspirationskälla!

Galleriet på Vadstena slott färdigställdes av Vasaätten och var tänkt som ett rum där man skulle njuta av den vackra utsikten över Vättern. Man skulle sitta i de djupa fönstersmygarna och konversera och finna inspiration. Det är en trevlig lokal för möten och intima middagar.

Sittningar, möblering...

Ett slott som går att anpassa för era behov – vare sig det gäller konferens med behov av avskildhet, som för stora kickoffs med musik och visuella effekter. Modern utrustning gör arbetet lätt och effektivt.

Anpassningsbara lokaler upp till

300 personer

Från olika sittningar till festlokal

Allt är möjligt

Translate »