Dagens Birgittanunnor

klostret S:ta Birgittas abbedi Pax Mariae i Vadstena kan du bo i gästhemmet och medverka i gudstjänster och reträtter.

Så här beskriver nunnorna, som bor det katolska klostret S:ta Birgittas abbedi Pax Mariae i Vadstena, sin verksamhet.

”Abbedi är ordet för ett kloster som leds av en abbedissa.  Vår orden (med den latinska förkortningen O.Ss.S.) grundades på 1300-talet av den heliga Birgitta just här i Vadstena. Många som kommer till vårt kloster idag, fascineras av ålderdomligheten i vissa saker. Vi ser det inte så. Vi har rötter i medeltiden, ja, och ett livsideal som i sig är ännu mycket äldre. Vi lever dock mitt i vårt samhälle i nutid, annars skulle vi väl inte finnas på Internet!”

Vi erbjuder guidade visningar av slottet för förbokade grupper året runt och för enskilda besökare under slottets öppettider.

Utställning

Vigsel