Guidning för hela familjen

Riddartiden och Kungapalatset

Guidad tur som vänder sig till familjer med barn.
Följ med på en tidsresa från tidig medeltid till idag.

Riddartiden och Kungapalatset

Guidad tur som vänder sig till familjer med barn. Följ med på en tidsresa från tidig medeltid till idag. I den övergripande visningen berättas om det kungapalats som Birger Jarl eller hans son kung Valdemar lät bygga i mitten av 1200-talet. Ett palats som omgärdades av vackra trädgårdar, fantasieggande riddarspel och politiska möten. Här undervisade Birgitta Birgersdotter drottning Blanka i svensk kultur. Palatset förvandlades till kloster och därefter till krigsmanshus, hospital och är nu Klostermuseum. Det är sagolika händelser som utspelat sig här med många inslag av internationella kontakter. Se under Dagliga guidningar vilka dagar guidningen ges.

Prova riddarhjälm och ringbrynja i palatsrummet.