Vallfärdsplatsen vid Vätterns strand
Två utställningar i ett - Christine Friman från Vadstena måleri och Sofia Bergmans glaskonst

'Glaskonst & Måleri'

14 april – 12 juni 2022

 Om Sofia (glasformgivare)

Glaset har funnits i mitt liv i 20 år och det är en oerhörd ynnest att få arbeta med duktiga glasblåsare och mästare nere i Småland. Jag är ofta nere i Glasriket och arbetar mest med Micke Johansson i Örsjö. Det är han som har blåst allt mitt glas på den här utställningen tillsammans med sin assistens Iita och mig själv så klart.
Jag arbetar mest med bruksglas, jag vill kunna använda det jag skapar.

 Om Christine

Jag är född i Kalmar 1946 och har bott tre år i Etiopien samt åtta år i München. Efter 25 år som lärare på gymnasiet målar jag sedan 1998 på heltid. Sedan 2006 är jag bosatt i Vadstena. Min ateljé invid Strandpromenaden i Vadstena bjuder på ett alltid lika spännande skådespel över Vättern. Detta liksom Östgötaslättens öppna landskap, skiftande genom årstiderna, är inspirationskällor att ösa ur. Man kallar mig kolorist. 

Guidningar

Här på Klostermuseum anordnar vi historiska guidningar och vandringar som passar de flesta åldrar. Läs mer om dem här

Utställningar

Vi strävar efter att utställningar och guidningar ska grundas i aktuell forskning. Det är ett historiskt museum men också en del av vallfartsmålet Vadstena.

Vigsel & Dop

Museet har vackra och stämningsfulla lokaler för borgerlig och kyrklig vigsel. Beroende på lokal kan ni vara upp till 100 gäster.

Translate »