20 augusti - 16 oktober

Morgan Johansson måleri

Lokal konstnär bosatt i Väderstad som gärna målar i akvarell

Om Morgan Johansson

Morgan Johansson målar ofta vid vatten, vid våtmarker och hav. I utställningen på Klostermuseum, som heter Kust och hav fåglar nära vatten, är ljuset en viktig del. Morgan Johansson är, med över 200 utställningar runt om i världen, en välmeriterad och mycket skicklig bildkonstnär, som behärskar den svåra konsten att måla akvarell. Han fångar till synes stillsamma ögonblick, som riskerar att vara försvunna i nästa. I hans stora akvareller, upp till 3 meter breda, finns en träffsäkerhet, effektivt och summariskt målat. Morgan koncentrerar bilden, målar ljuset, vilket får mig som betraktare att upptäcka nyanser och stämningar. Morgan är bosatt i Väderstad.