En vandringsutställning t.o.m. 13 mars 2023

Minns att jag levat

– Om gravmonument och minnesmärken på våra begravningsplatser

I utställningen förmedlas historien om minnesmärken på våra begravningsplatser.

Vad kan de berätta om traditioner, trender och förändringar i synsätt? Vad döljer sig bakom gravvårdarnas namn och symboler? Hur ser det ut idag i ett alltmer sekulariserat samhälle? Hur speglas olika tro, religion och världsbild i dagens gravskick och minnesmärken? Utställningens tema och frågor är eviga och berör oss alla.

Visas på Sancta Birgitta Klostermuseum t t.o.m. 13 mars 2023. Inlånad vandringsutställning från Upplandsmuseet. Tillgänglig under museets öppettider samt förbokade besök.

Guidad visning på utställningens tema kan också erbjudas