Målerier

Anders Liden

18 juni – 14 augusti 2022

Anders Lidén är en internationellt efterfrågad konstnär. Tack vare hans konst och vidsträckta globala nätverk bär det ofta av från hembyn Öje utanför Härnösand till de mest avlägsna platser.

I sommar är det Vadstena som får ta del av Anders konst.

Anders är en personlig vän till mig och jag har sett hans konstverk utvecklas i över 50 år. De bilder vi kommer att få se i klostermuseets galleri har, som jag ser det, en kärna som ligger nära heliga Birgittas gärning. Lilliann Gilmark, museichef.